Sound Therapy

Descoperă puterea terapeutică a sunetului

Acest album a fost creat cu scopul de a vă ajuta sa vă conectați mai profund cu propriul vostru sistem energetic, prin intermediul sunetelor vibraționale unice ale fiecărei planete.
Album Frecvențe Planetare
album-art

00:00

Frecvență: 194.18 Hz
Tempo: 91.0 bpm
Chakra: Muladhara – Chakra de bază
Efect: dinamizator, generator de energie

Mūla = rădăcină, origine, esență
Ādhāra = bază, temelie

La fel cum pântecele mamei creează condiția de bază pentru creșterea embrionului, Muladhara Chakra formează baza și punctul de plecare pentru dezvoltarea noastră spirituală. Este fundația de la care urcăm pe scara chakrelor; rădăcina de la care primim hrana pentru dezvoltarea noastră spirituală. Din acest motiv și pentru că se află în cel mai de jos punct al coloanei vertebrale, sub coccis, poartă și numele de „Chakra Rădăcină”.

Kundalini Shakti (energia spirituală) își are rădăcinile în Muladhara Chakra, dar ea se află într-un somn profund și nemișcat. Atunci când trezim acest potențial adormit care se află în Maladhara Chakra, suntem capabili să ne croim drum spre lumina cunoașterii și să obținem fructul Realizării de Sine.

album-art

00:00

Frecvență: 210.42 Hz
Tempo: 98.6 bpm (a 22-a octavă)
Chakra: Svadhisthana – Chakra sexualității
Efect: Stimulează energia sexuală, favorizează comunicarea erotică.

Svā = Self
Adhishthāna = sediu, reședință

Svādhishthāna Chakra marchează a doua etapă a evoluției umane. În perioadele anterioare de evoluție, sediul lui Kundalinī Shakti se afla în această chakră, dar în Kali Yuga energia spirituală s-a scufundat în Maladhara Chakra – în inconștiență – din cauza materialismului galopant și a comportamentului egoist al oamenilor. Atunci când privim în interior și ne concentrăm asupra Svadhishthana Chakra, suntem capabili să găsim răspunsuri la multe întrebări legate de destinul nostru.

Chiar dacă slăbiciunile și greșelile noastre sunt localizate în această chakră, aici se oferă o oportunitate valoroasă de a ne dezvolta conștiința umană la un nivel mai înalt. Prin munca asupra Svadhishthana Chakra suntem capabili să ne aducem instinctele inferioare sub control, să le transformăm și, în cele din urmă, să le transcendem.

album-art

00:00

Frecvență: 126.22 Hz
Tempo: 118.3 bpm
Chakra: Manipura – Chakra Plexului Solar
Efect: favorizează un sentiment de autocentrare, de magie și de transcendență.

Mani = perlă, bijuterie
Pūra = loc, cetate

După ce am trecut prin nivelurile de inconștient și subconștient – Maladhara Chakra și Svadishthana Chakra – conștiința noastră ajunge la al treilea nivel, Manipūra chakra. Odată cu realizarea lui Manipūra Chakra, aspirantul a atins o etapă importantă pe calea spirituală. Căci, odată ce conștiința s-a desfășurat în Manipara Chakra, există o probabilitate mai mare ca – sub îndrumarea unui Maestru Realizat – să se poată atinge scopul Conștiinței Supreme în această viață. La Manipura Chakra, mai mult de jumătate din călătoria spre realizare a fost deja parcursă.

Manipara Chakra este „Cetatea Bijuteriilor” în care găsim perlele clarității, înțelepciunii, încrederii în sine și bunăstării. Strălucirea lor radiază în jos, în Chakrele inferioare, precum și în sus, spre Centrul Inimii (Anahata Chakra). Sentimentele de iubire și fericire pe care le simțim în inima noastră își au de fapt originea în Manipura Chakra și se ridică de acolo până în Anahata Chakra. Strălucirea pozitivă care emană din Manipura Chakra purifică, de asemenea, Svadhishthana și Muladhara Chakra și calitățile lor.

album-art

00:00

Frecvență: 136,10 Hz
Tempo: 63,8 / 127,6 bpm (25-a / 26-a octavă)
Chakra: Anahata – Chakra Inimii
Efect: Relaxare, calmare, echilibrare

Anāhata Nāda = sunet nelimitat, infinit

Chakra Anāhata este una dintre cele mai frumoase și mai bogate Chakre și ne invită să ne adâncim mai mult timp în comorile sale inepuizabile de sentimente și experiențe încântătoare. Ea este situată în regiunea inimii, în centrul pieptului, motiv pentru care este cunoscută și sub numele de Centrul Inimii. Și nu degeaba inima este considerată simbolul iubirii, căci Anāhata Chakra este sediul iubirii.

La fel cum iubirea este infinită, la fel este și Anāhata Chakra. Iar amploarea strălucirii lui Anāhata Chakra depinde de profunzimea relațiilor noastre. Atunci când inima noastră se deschide iubirii divine, iubirea noastră devine infinită. Găsim numeroase ziceri de uz general despre natura nelimitată a Anāhata Chakra: „Să ai o inimă mare”, „o inimă adâncă precum oceanul” și „să ai un loc în inimă pentru toată lumea”.

album-art

00:00

Tonalitate: 141.27 Hz
Tempo: 66.2 / 132.4 bpm
Chakra: Vishudda – Chakra gâtului (gât, vertebrele cervicale)
Efect: Favorizează centrul vorbirii și principiul comunicativ.

Visha = impuritate, otravă
Shuddhi = purificare

Vishuddhi Chakra este situată în vecinătatea laringelui  și de aceea este cunoscută și sub numele de Chakra gâtului. Este un centru de purificare fizică și spirituală.

Vishuddhi Chakra este un loc de purificare și de echilibrare. Respirația care curge prin gât și, prin urmare, prin această Chakră, joacă un rol important în acest sens. Tehnica Yoga Prānāyāma (ghidarea și reglarea conștientă a respirației) exercită o influență puternică asupra Vishuddhi Chakra, atât la nivel fizic, cât și la nivel astral. Prin puterea respirației (Prāna Shakti) în Vishuddhi Chakra sunt eliminate reziduurile dăunătoare din corp la nivel fizic, iar în sfera mentală sunt purificate și armonizate gândurile, emoțiile, conștiința și subconștientul.

album-art

00:00

Frecvență: 221.23 Hz
Tempo : 103.7 bpm
Chakra : Ajna
Efect : Favorizează voința și dorința de armonie.

Āgyā = Măiestrie, Cunoaștere, Înțelepciune

În Chakra Āgyā (Ajna) se finalizează dezvoltarea înțelepciunii și a umanității noastre și ajungem la puntea către Conștiința Divină. Ea este situată la capătul superior al coloanei vertebrale, în punctul de trecere de la coloana vertebrală la creier. Radiația sa este însă perceptibilă în primul rând în centrul frunții, între sprâncene. O altă expresie pentru Āgyā Chakra este „Guru Chakra – Scaunul Maestrului”.

Cine ne poate da ordine? Ale cui instrucțiuni ar trebui să le urmăm? Numai un inițiat ne poate arăta calea corectă, deoarece numai acesta are cunoștințele dobândite prin experiență personală și măiestrie, care pot fi apoi împărtășite altora.

album-art

00:00

Frecvență: 172.06 Hz
Chakra : Sahasrara – Chakra Coroană
Efect: Favorizează claritatea la nivel mental și spiritual, promovează unitatea cosmică la cel mai înalt nivel și are un efect de transfigurare spirituală.

Sahasrāra = o mie, infinit

Sahasrāra Chakra este situată pe creștetul capului, sub fontanelă, care este ușor vizibilă la un nou-născut. Este cunoscută și sub numele de Lotus cu o mie de petale, Brahmrandhra (ușa lui Brahma) și Sursa de lumină (deoarece din ea radiază o lumină supranaturală la fel de strălucitoare ca soarele).

Nicio altă lumină nu se apropie de strălucirea soarelui. În același mod, strălucirea tuturor celorlalte chakre pălește în fața strălucirii incomparabile a Sahasrāra Chakra. Sahasrāra nu posedă nicio culoare sau calitate specială. Lumina sa conține toate vibrațiile de culoare unite în strălucirea incomparabilă a luminii pure. Energia tuturor Nādī-urilor curge împreună aici, la fel cum apa a o mie de râuri se unește în mare.

Întrebări Frecvente

În niciun caz informațiile din această pagină sau de pe acest site web, ședințele de consiliere sau terapiile alternative și albumele de muzică realizate de Victor Cătălin nu trebuie considerate drept substitut ale unei evaluări medicale sau psihologice, diagnostic sau tratament corespunzător prescris într-o relație directă cu un medic sau profesionist în domeniul sănătății. Victor Cătălin nu prescrie tratamente medicale sau psihologice și nu indică utilizarea vreunei anumite metode ca formă de tratament pentru probleme fizice, emoționale sau mintale, ca alternativă la sfatul unui medic sau profesionist în domeniul sănătății. Dacă știți sau credeți că aveți o boală psihică, emoțională sau fizică și în cazul în care situația dvs. ar putea fi gravă sau viața aflată în pericol, contactați imediat un profesionist în domeniul sănătății!

Aceasta este o măsură de siguranță standard, deoarece aceste dispozitive și afecțiuni pot fi sensibile la impulsuri sau la anumite frecvențe. Utilizarea acestui album audio de către persoanele predispuse la eplilepsie/convulsii este strict contraindicată.

La fel ca în cazul epilepsiei, traumatismelor sau leziunilor cerebrale (TCC) de orice fel, ascultarea acestui album este strict contraindicată.

Luni: Armonizare Svadhisthana (Chakra sexualității)
Marți: Armonizare Muladhara (Chakra de bază)
Miercuri: Armonizare Vishuddha (Chakra gâtului)
Joi: Armonizare Anahata (Chakra Inimii)
Vineri: Armonizare Ajna
Sâmbătă: Armonizare Sahasrara (Chakra Coroană)
Duminică: Armonizare Manipura (Chakra plexului solar)

Pe scurt, o săptămână asculți în ordinea sugerată de mine, dimineața și seara, apoi o săptămână faci pauză.

Desigur, poți asculta un singur program timp de o săptămână, dacă spre exemplu simți că chakra gâtului este dezechilibrată, apoi, vei continua cu un alt program.

 1. Chakra coroanei – este localizată în vârful capului. Ea controlează și energizează glanda pineală.
 2. Chakra Ajna – este localizată în zona dintre sprancene – M-HN3 (Yin Tang). Ea controlează și energizează glanda pituitară.
 3. Chakra gâtului este localizată în centrul gâtului. Ea controlează și energizează glanda tiroidă.
 4. Chakra frontală a inimii este localizată în mijlocul pieptului – CVI
  – Chakra posterioară a inimii este localizată în spatele inimii – VG11. Ea controleaza și energizează glanda timus.
 5. Chakra frontală a plexului solar este localizată în spatiul gol dintre coaste
  – Chakra posterioară a plexului solar este situata in spatele chakrei anterioare a plexului solar – VG9. Ea controlează și energizează pancreasul.
 6. Chakra sexului este localizata in zona pubisului. Ea controlează și energizează glandele sexuale.
 7. Chakra bazei este localizata la baza coloanei vertebrale, în zona coccigiană. Ea controlează și energizează glandele suprarenale.

Cei mai mulți au observat sau au simțit că se întâmplă „ceva” în primele sesiuni – și adesea în primele minute! Frecvențele încorporate în acest album pot produce beneficii atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, în funcție de nivelul tău de utilizare sau de sensibilitatea la acest tip de frecvențe.

Healing Sounds The Power of Harmonics – Jonathan Goldman

The 7 secrets of sound healing – Jonathan Goldman

Chakra Frequencies (Tantra of Sound) – Jonathan Goldman

The Secret Language of the Heart (How to use Music, Sound and Vibration as Tools for Healing and Personal Transformation) – Barry Goldstein

Mathemagical Music Production – Derrick Scott Van Heerden

The Cosmic Octave(Origin of Harmony) – Hans Cousto

Acordurile planetare se datorează descoperirii matematicianului și muzicianului elvețian Hans Cousto, care a calculat frecvențele planetelor din sistemul nostru solar și, folosind principiul „Octavei cosmice”, le-a transpus în tonuri, frecvențe, tempo și acorduri pe care le putem aplica pentru a crea sunete vindecătoare și muzică meditativă cu efect armonizator. – planetware.de

Acest album nu a fost proiectat pentru a fi utilizat pe un difuzor extern. Vă rog să folosiți căști stereo, căști de bună calitate sau perne cu difuzoare stereo. Căștile cu conducție osoasă pot fi folosite dacă aveți probleme de auz sau doriți să experimentați efecte și mai puternice.

Vă recomand un set de căști cu fir, In-Ear, de la JVC (HA-FX103M-RE) sau orice alt model de căști care să aibă  un răspuns de frecvență între 5 și 20.000 (Hz).

FOARTE IMPORTANT: Ascutați albumul la un volum mediu.

La nivelul urechii interne, în interiorul cohleei, se află așa numitele celule senzoriale ciliate. În medie, o persoană are la naștere cca. 16.000 de celule senzoriale (cu cili). Acestea acționează că receptori senzoriali, transformând vibrațiile sonore în impulsuri nervoase electrice.

Expunerea repetată la sunete puternice poate deteriora atât aceste celulele, cât și membrane, nervi sau alte părți componente ale urechii.

După descărcarea albumului, veți găsi două arhive MP3 (622 Mb) și FLAC (2.83 Gb).

album mp3

album flac

extract album

Am realizat o versiune scurtă (7-11 min. /track) și o versiune lungă (30 min. /track).

 • Versiunea scurtă poate fi ascultată când aveți puțin timp la dispoziție.
 • Versiunea lungă, de 30 min., este perfectă pentru o sesiune mai puternică de echilibrare/armonizare a unei chakre individuale.

Există câteva diferențe importante între cele două formate:

Compresie: MP3 este un format de compresie care reduce dimensiunea fișierelor audio prin eliminarea informațiilor considerate nesemnificative pentru urechea umană. În schimb, FLAC este un format fără pierderi, ceea ce înseamnă că nu există nicio informație eliminată atunci când fișierul audio este comprimat.

Calitatea sunetului: Deoarece MP3 elimină informații din fișierul audio în timpul procesului de comprimare, calitatea sunetului poate fi afectată într-o anumită măsură. În schimb, FLAC păstrează întreaga calitate a sunetului original, deoarece nu există pierderi în procesul de comprimare.

Dimensiunea fișierului: Fișierele MP3 sunt mult mai mici în dimensiune decât fișierele FLAC, deoarece sunt comprimare. Acest lucru poate fi un avantaj dacă aveți o colecție mare de muzică și doriți să o păstrați într-un spațiu de stocare limitat.

Suportul dispozitivelor: MP3 este un format foarte răspândit și este suportat de aproape toate dispozitivele de redare audio. În schimb, FLAC este mai puțin răspândit și poate nu este suportat de toate dispozitivele.

În general, dacă căutați o  calitate a sunetului cât mai bună, atunci FLAC este alegerea potrivită. În schimb, dacă dimensiunea fișierului este o preocupare mai importantă și dacă dispozitivele dvs. de redare audio nu suportă FLAC, atunci MP3 poate fi o opțiune mai bună.

Da, există un grup dedicat pe Telegram și unul pe WhatsApp. După confirmarea descărcării albumului veți primi invitație pentru a vă alătura.

Pentru acest album audio se acordă o licenţă individuală de folosire. Poți asculta şi folosi în familie albumul, pe CD, TELEFON sau Player MP3/FLAC, dar nu îl poți împrumuta terţilor, nu poți modifica ori copia pentru a îl redistribui sau vinde şi nici nu îl poți transmite public în nicio formă (festivaluri, spectacole, radio, TV, social media, Google, diverse platforme), decât cu acordul meu ([email protected]).

Oricine poate distribui link-ul către acest album audio,  însă este interzisă copierea şi repostarea, prin evitarea sau ascunderea sursei. Creaţiile de pe acest site intră sub incidenţa Legii nr. 9/1996 privind Drepturile de Autor şi Drepturile Conexe şi Digital Millenium Copyright Act.

Pentru a beneficia de albumul integral (MP3/FLAC/varianta scurtă și varianta lungă) este benefic să oferi un schimb energetic de 111 Lei (22 Euro).

Dacă ești interesat(ă), te rog să-mi trimiți un mesaj pe:

WhatsApp: Click aici pentru a deschide conversația pe WhatsApp

Facebook: Click aici pentru a deschide conversația pe Facebook

Telegram: Click aici pentru a deschide conversația pe Telegram

You cannot copy content of this page