În dialog cu Maestrul Interior

În dialog cu Maestrul Interior
de

–  Ce dorești?

– Îmi doresc să pot face față tuturor provocărilor din viața de zi cu zi. Îmi doresc să mă eliberez de tot ceea ce mă blochează în prezent în a-mi realiza potențialul. Îmi doresc ca problemele mele să fie dizolvate în armonie. Îmi doresc să fiu sănătos și plin de vitalitate. Îmi doresc ca energia mea să fie întotdeauna ridicată, pentru a mă focusa cu ușurință pe materializarea și atingerea tuturor obiectivelor mele. Și îmi mai doresc să fiu liber de influențele negative generate de ceilalți oameni. Mai exact vreau să fiu liber pe toate planurile pentru a mă dezvolta în armonie.

Dar ți-am trimis deja prin toți cei pe care i-ai întâlnit până în prezent, toate cunoștințele necesare care să te ajute să ajungi mai aproape de Sursa Propriei Tale Puteri. Poate ar trebui să valorifici aceste cunoștințe, punându-le în practică, nu crezi?

– Da, ai dreptate, însă revin la vechile obiceiuri, sunt foarte puternice și abia mă pot concentra pe exercițiile de meditație, sau mai mult, ori de câte ori vreau să intru în meditație apare câte o distracție din exterior care mă împiedică să încep sau chiar să termin exercițiile mele.

Da, știu asta, este ceva normal în viața oricărui om. Această rezistență la schimbare apare datorită instinctului de supraviețuire al obiceiurilor tale. În planurile interioare, hrănești energetic aceste tipare, programe, sau oricum vrei să le spui. Și ori de câte ori vrei să le transformi, acestea vor încerca să te oprească pe toate căile posibile. Și cu cât mai mult te lași prins în jocul lor, cu atât ele devin mai puternice și tocmai de aceea este destul de greu să te schimbi. Este importantă conștientizarea aspectelor care te blochează și ieșirea din ceea ce tu numești zonă de confort, aș spune din zona propriei tale suferințe. Însă reține. Cu cât mai mult vei dori să transformi aceste aspecte negative și nu vei reuși, cu atât mai mult aceste influențe, generate de propriul tău psihic devin mai puternice.

– Și cum pot face față acestor aspecte nebenefice?

Prin introspecție și conștientizare. Majoritatea oamenilor trăiesc în automatisme. Sunt conduși de propriile lor obiceiuri și aspecte ale personalității lor. Gânduri, emoții, obiceiuri, acțiuni – toate acestea urmează o rutină subconștientă iar ei s-au identificat cu ele. Gândește-te la tot ce ți s-a întamplat astăzi, de când te-ai trezit și până în prezent. Chiar și în situațiile din trecut în care a fost necesar să iei o decizie, modul cum ai reacționat, toate acestea au legătură cu tiparele, sau programele tale mentale și emoționale pe care le-ai preluat sau pe care le-ai format de-a lungul încarnărilor tale, inclusiv din această viață.

De aceea este important ca din când în când să te oprești pentru un moment și să devii conștient de ceea ce se întâmplă. O singură secundă în care ești cu adevărat prezent, în care pui sub semnul întrebării rutina, tiparele pe care le repeți, gândurile și emoțiile pe care le ai în acel moment, îți va oferi șansa schimbării tale, șansa transformării lor. Exact în acel moment focusează-ți energia și voința pentru a schimba tiparul negativ pe care-l observi, ia o altă decizie, acționează conștient! Asta va face o mare diferență în experiența ta de viață.

Mai exact, privește experiența ta de viață și din alte puncte de vedere. Lasă rutina și acționează în direcția expansiunii conștiinței tale, în direcția creșterii tale pe toate planurile. Adevărata libertate umană este într-o strânsă legătură cu propria conștientizare de sine, observarea conștientă a gândurilor și emoțiilor tale și alegerea de a le exprima conștient într-o formă sau alta, în funcție de intențiile pe care le ai în acel moment.

Intuiția te va ghida întotdeauna, dacă o asculți. Fii liniștit și ascultă, folosește-ți discernământul și caută să urmezi fiecare pas, fără să te grăbești. Să știi că totul are ritm și propriul timp de stabilizare, iar „toate vin la timpul lor”, exact în momentul când ești pregătit să poți face alegerea care să te conducă mai departe către întâlnirea cu Tine, către lumină, către măreție. Dumnezeu este alături de tine, este în fiecare respirație, conștientizează Prezența Divină care te susține. Cere permanent să vezi clar adevărul și să primești călăuzire divină în orice situație. Cere să fii inspirat (în spirit, iluminat), susținut și protejat și caută să menții armonia și echilibrul în gânduri, emoții și acțiuni. Având încredere în tine, ai încredere în Dumnezeu și de asemenea ești conștient că înlăuntrul tău această Inteligență care susține toate procesele tale vitale, care știe și ghidează fiecare atom al corpului tău, te călăuzește către cele mai bune alegeri. Și reține că este necesar să lași în mâinile Voinței Divine propriile tale dorințe. Această Inteligență Divină știe întotdeauna ce este mai bun pentru tine și dacă este în acord cu Planul Divin al sufletului tău.

Eu sunt puterea pe care o ai la dispoziție în orice moment și fac parte din esența a ceea ce ești cu adevărat. Eu sunt Maestrul tău interior.

Distribuie celor dragi

Comentarii

  1. Exact ceea ce doream astazi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *